Αντίο 2014: τα posts που αγαπήσατε!

Καλή χρονιά φίλοι μας! Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά! Tο 2015 ας μας βρει αγαπημένους, περισσότερο αισιόδοξους και γελαστούς, ακόμα κι αν όλα γύρω μας πάνε στραβά! Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, δεν μπορούσα να μην κάνω και τον απολογισμό του Χαρουπιού: τι πήγε καλά, τι πήγε στραβά αυτή τη χρονιά, ποια posts απογειώθηκαν και ποια… βυθίστηκαν στα τάρταρα;

Ας μιλήσουν τα νούμερα:

Στους 8 μήνες ζωής του, το Χαρούπι ανέβασε 44 αναρτήσεις και 410 φωτογραφίες ενώ διαβάστηκε 12.000 φορές! Και αυτό χάρη σε εσάς! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας!

Τα posts που αγαπήσατε:  Top 10
20141025-1001552

Τα περισσότερα από τα αγαπημένα σας posts θα τα έβαζα κι εγώ στη δική μου λίστα. Πρωταγωνιστές, τα επιδόρπια και τα σνακς (ούτε ένα αλμυρό πιάτο! Οι φίλοι του Χαρουπιού φαίνεται πώς έχουν sweet tooth!). Στην πρώτη θέση, νικήτρια η «Μερέντα με χαρουπάλευρο», μια συνταγή με το σήμα κατατεθέν μας. Το «Μια βόλτα στον Παράδεισο», το δικό μου no1, είδα με χαρά πως βρίσκεται και αυτό στη λίστα παρόλο που δεν είναι συνταγή.

 1. Μερέντα με Χαρούπι
 2. Ζάχαρη, ζάχαρη είσαι εδώ;
 3. Αυγό από λιναρόσπορο
 4. Φτιάχνουμε Γάλα Αμυγδάλου
 5. Μπανάνες, Μπανάνες, Μπανάνες
 6. Το σούπερ ψωμί
 7. Cheesecake από κάσιους με φρούτα του δάσους
 8. Raw Carrot Cake
 9. Μια βόλτα στον παράδεισο
 10. Παγωτό μπανάνα μόνο με μπανάνα

Τα λιγότερο δημοφιλή:

Ακόμα και τα posts που γράφονται με τις καλύτερες προθέσεις ποτέ δεν ξέρεις πώς θα πάνε!  Ο μεγάλος looser της χρονιάς που πέρασε ήταν τα γεμιστά με κινόα. Μπριαμ, μαγικός ζωμός και πέστο δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι η γρανίτα Καρπούζι! Μα πώς γίνεται μια γρανίτα, και μάλιστα καρπούζι, να βρεθεί στον πάτο, ανάμεσα σε μπριαμ και γεμιστά; Άβυσσος η ψυχή του αναγνώστη!

Και οι χαμένοι

 1. Γεμιστά με κινόα
 2. Ο μαγικός ζωμός του Πανοραμίξ
 3. Μπριαμ παμ παμ
 4. Γρανίτα καρπούζι
 5. Πέστο κι έγινε

Και η μεγαλύτερη αποτυχία του 2014 που δεν τη μάθατε ποτέ…

Πολλές συνταγές δοκίμασα που δεν είδαν ποτέ το φως του τούνελ. Αυτή που κατ᾽εξακολούθηση αποτυγχάνει και δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω, είναι σαντιγί από κρέμα καρύδας: θεωρητικά αν παγώσεις το γάλα καρύδας και χτυπήσεις την κρύα κρέμα που διαχωρίζεται, καταφέρνεις να φτιάξεις κάτι σαν σαντιγί, αέρινη, fluffy και αιθέρια. Λένε. Τζίφος. Το μόνο που γίνεται είναι να χαλάω το ένα μετά το άλλο τα γάλατα καρύδας. Ούτε εγώ θυμάμαι πόσες διαφορετικές μάρκες έχω αγοράσει, πόσες φορές το έχω προσπαθήσει… Με μαθηματική ακρίβεια, καταλήγει σε αποτυχία! Μα τι κάνω λάθος επιτέλους;;;

2015, κάνε να πετύχει φέτος!

Καλή χρονιά σε όλους μας!

Untitled design