Δεν τρώει λαχανικά; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Πολλές μαμάδες πάνω στην απελπισία τους να φάει το παιδί τους έστω κι ένα πράσινο φασόλι, έχουν κάνει απίστευτα πράγματα. Απώτερος σκοπός, να ανοίξει το παιδί το στόμα του και να του χώσουν σε ανύποπτο χρόνο μια μπουκιά.

Ξεκινάμε συνήθως με τον αντιπερισπασμό: τι πιρουέττες & θεατρικές παραστάσεις μέσα στην κουζίνα (κοίτα τη μαμά τι κάνει, κοίτα που ντύθηκα ιππότης στρογγυλής τραπέζης/νεράιδα των λουλουδιών, άάάάνοιξε το στοματάκι….), τι βόλτες στο λούνα παρκ (τώρα που είμαστε στο τρενάκι του τρόμου και φωνάζει, είναι καλή στιγμή να του χώσω μια μπουκιά μπρόκολο στο στόμα), τι οδήγηση ως το αεροδρόμιο (κοίτα κοίτα το αεροπλανάκι,ααααα, κάνε κι εσύ αααα…μμμμ).

Συνεχίζουμε με τρομοκρατία (αν δεν φας το κουνουπίδι σου, θα σε φάει ο κακός λύκος, θα σε πάρει ο Μεσημεράς κλπ). Κι επειδή συνήθως τα παραπάνω καταλήγουν σε φτύσιμο της μπουκιάς σε χρόνο dt, το επόμενο βήμα και άσος στο μανίκι είναι συνήθως διαπραγματεύσεις & ταξίματα (αν φας μια μπουκίτσα κολοκύθι, θα σε πάω κούνιες, αν το φας όλο θα σου πάρω ipad).

Αχ καλές μου μαμάδες, σας νιώθω αλλά τίποτα δεν γίνεται με το ζόρι και αν συνεχίσετε με ύπουλες τακτικές και ανταλλάγματα, εσείς θα τα φτύσετε και το παιδί θα βλέπει λαχανικό και θα αλλάζει πεζοδρόμιο.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μην το βάζετε κάτω, γιατί δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Δείτε παρακάτω 6 ιδέες που εμάς στο παρελθόν μας βοήθησαν να δούμε τα λαχανικά με άλλα μάτια! Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες! Και μην ξεχνάτε, δώστε εσείς το καλό παράδειγμα και τα παιδιά θα ακολουθήσουν!

(κάνε κλικ στο λινκ ή τη φωτογραφία για να διαβάσεις όλο το άρθρο):

1. Μαρούλια στο μπαλκόνι

μαροουλια

Φτιάχνουμε το δικό μας μποστανάκι, το φροντίζουμε και το ποτίζουμε. Και ύστερα, δεν μένει παρά να φάμε την… παραγωγή μας!

2. Ποιες κούνιες; Πάμε στη λαϊκή αγορά!

P1110013

Μια βόλτα στη λαϊκή αγορά μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε τα φρούτα, τα λαχανικά & τις εποχές τους. Φτιάχνουμε λίστα με τους μικρά μας, παίρνουμε το καρότσι μας και φύγαμε! Και ύστερα στο σπίτι, παίζουμε το μανάβη… Εδώ οι καλές πατάτεεεεεες!

3. Ο μαγικός ζωμός του Πανοραμίξ

1-meet-americas-new-super-heroes

Για όσους αρνούνται να φάνε σούπες ή λαχανικά, λίγη φαντασία και σούπερ ήρωες τα αλλάζουν όλα!

4. 20 Σούπερ τροφές και πώς θα μάθουν τα παιδιά να τις τρώνε

Screen Shot 2014-05-27 at 3.58.53 PM

Εκτυπώστε την αφίσα και διαβάστε ιδέες για παιχνίδια που θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν τις τροφές που τα δυναμώνουν.

5. Μπριάμ παμ παμ

P1080893

Μαγειρεύουμε μαζί ένα ψεύτικο & ένα αληθινό μπριάμ και φτιάχνουμε ήρωες λαχανικών με ιστορίες και τραγούδια.

6. Παίζουμε την κολοκυθιά

P1080784

Μια λαχταριστή κολοκυθόπιτα και ένα παιχνίδι κάνουν και τους πιο δύσκολους να αλλάξουν γνώμη!

… και fingers crossed, κάποιο από αυτά θα πετύχει!