Στερνοί Αποχαιρετισμοί

Από τη στιγμή που έπεσε επάνω σου εκείνο το βάζο με το μέλι, ήξερα πως ερχόταν η αρχή του τέλους. Αχ αυτή η κακιά μου συνήθεια να μην βιδώνω ποτέ καλά τα καπάκια! Δεν τη γλίτωσες τη ρωγμή κατακούτελα. Ένα μπάλωμα όπως όπως με λίγη ταινία  για να μην χάσκει η πληγή και μια προσευχή να μην σβήσει το φωτάκι σου… Και ω, το θαύμα, συνέχισες ακάθεκτη να δουλεύεις!

Για αρκετό καιρό όλα πήγαιναν καλά. Όμως σιγά σιγά, ένα ένα τα μάτια σου άρχισαν να τρελαίνονται. Απόμεινε μονάχα ένα, το μεσαίο. Αυτό έκανε όλη τη δουλειά για μήνες. Αντιστεκόταν πεισματικά μέχρι που τρελάθηκε και αυτό και άναβε μόνο στο φουλ…

 

Αχ καλή μου κουζίνα! Δεν πήγαινε άλλο πια. Κάτι οι καμένες κατσαρόλες, κάτι ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, μια παραλίγο έκρηξη της χύτρας, οι δρόμοι μας έπρεπε να χωρίσουν. Το ξέρω, ήσουν γριούλα μεν, πεισματάρα και μερακλού δε, μα τα είχες ψήσει τα ψωμιά σου… Αλλά σε είχα αγαπήσει, εσένα και όλες σου τις ατέλειες. Τον φούρνο που έψηνε από τη μία πλευρά περισσότερο. Τη σχάρα σου, που την είχαν βάλει στραβά και όλα τα κέικ έβγαιναν με κλίση. Το συρτάρι σου που κολλούσε. Για να μην ξεχάσω τα μάτια σου, που στα τελευταία τους για να μαγειρέψεις έπρεπε να θυμηθείς τη φυσική που έμαθες στο σχολείο (διάσταση κατσαρόλας αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους ματιού, συναρτήσει παραγόμενης θερμότητας μπλα μπλα…).

Τώρα που οι δρόμοι μας χωρίζουν, καλή μου Bauknecht σου χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα νόστιμα φαγητά που φτιάξαμε και για όλα αυτά που κάψαμε! Ευχαριστώ που δεν με άφησες στην πρώτη δυσκολία και το πάλεψες μέχρι τέλους!

P1150367

Και πάνω εκεί που αναρωτιόμουν με βαριά καρδιά ποια θα σε αντικαταστήσει, η καλή μου φίλη Τασούλα που μετακομίζει στα ξένα, μας αφήνει την δική της κουζίνα! Τη φορτώσαμε λοιπόν στο αμάξι, την συνδέσαμε και τώρα η Τάκω (από το Τασούλα – Κωστής 🙂 ), η νέα μας πολλά υποσχόμενη κουζίνα, μας χαμογελά ντροπαλά. Τόπο στα νιάτα! Μια νέα εποχή αρχίζει…

Η κουζίνα των αποχαιρετισμών… Κι αν τα πράγματα παλιώνουν και χαλάνε, νέα έρχονται να πάρουν τη θέση τους. Οι φίλοι όμως; Οι αγαπημένοι μας που φεύγουν; Εκείνους τίποτα δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει. Κάθε φορά που μαγειρεύω, θα σας σκέφτομαι…Και θα σας περιμένω όταν με το καλό γυρίσετε με ένα ταψί γαλακτομπούρεκο ψημένο στην Τάκω!

Arrivederci…

P1150372