Μαγικά και Αλλιώτικα Πασχαλινά Αυγά Vol. 2

Το Πάσχα έρχεται!  Είστε έτοιμοι για το καθιερωμένο κυνήγι Πασχαλινών αυγών; Πέρυσι διασκεδάσαμε βάφοντας τα αυγά μας με κηρομπογιές και χρώματα ζαχαροπλαστικής, φέτος όμως είχαμε όρεξη για λίγη περισσότερη τρέλα. Κυκλοφορούν πολλές ιδέες στο pinterest, αλλά μου έκαναν κλικ δυο τρόποι: ένας με γραβάτες και ένας με αφρό ξυρίσματος. Κουφό; Ε λοιπόν τους δοκιμάσαμε και πάθαμε πλάκα! Σας τους παρουσιάζουμε με αναλυτικές οδηγίες, τα συν, τα πλην τους και φωτογραφίες για να εμπνευστείτε και να φτιάξετε τα δικά σας μαγικά και αλλιώτικα πασχαλινά αυγά!

1-P1160745

Πείραμα 1: ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ 

Αν έχετε παλιές μεταξωτές γραβάτες με έντονα χρώματα και μοτίβα, πρέπει να το δοκιμάσετε γιατί το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! (Χρησιμοποιήστε φτηνές και παλιές γραβάτες, μην κόψετε καμιά Hermes! ) Tυλίγουμε τα αυγά σε κομμάτια γραβάτας, τα βράζουμε με ξίδι και όταν τα ξετυλίξουμε, οι γραβάτες έχουν αφήσει σαν αποτύπωμα το χρώμα και το σχέδιο τους πάνω στο αυγό.

1-P1160744

Στα συν, τα υπέροχα χρώματα που θα έχουν τα αυγά σας, στα πλην το παίδεμα για το τύλιγμα των αυγών με τον σπάγγο και ο κίνδυνος των αυγών να σπάσουν αν τα παρασφίξουμε. Καλύτερα να το επιχειρήσετε με τα μεγαλύτερα παιδιά! (Επίσης, καλύτερα να μην τα φάτε γιατί τα χρώματα από τις γραβάτες δεν είμαι σίγουρη ότι είναι ασφαλή).

Θα χρειαστούμε: 

 • αυγά λευκά σε θερμοκρασία δωματίου
 • παλιές μεταξωτές γραβάτες
 • ψαλίδι
 • σπάγκο
 • κομμάτια άσπρου υφάσματος (φανέλλα, βαμβακερό ή άλλο)
 • λευκό ξίδι

Πώς τα φτιάχνουμε:

1-eggs easter

 1. Κόβουμε με ένα ψαλίδι τις γραβάτες μας, αφαιρούμε την εσωτερική επένδυση και κόβουμε το μεταξωτό ύφασμα σε τετράγωνα κομμάτια (σε μέγεθος που να χωράει να τυλίξουμε τα αυγά μας).
 2. Τυλίγουμε τα αυγά με τα κομμάτια της γραβάτας, προσέχοντας τα αυγά να ακουμπάνε στην μπροστινή πλευρά της γραβάτας (με τα έντονα χρώματα). Σταθεροποιούμε με σπάγκο που τον τυλίγουμε αρκετές φορές γύρω από το αυγό, ώστε το ύφασμα να εφάπτεται καλά στο κέλυφος του αυγού.
 3. Παίρνουμε λευκά κομμάτια υφάσματος και τυλίγουμε τα αυγά μας, δένοντας την κορυφή με σπάγκο. Αυτό το κάνουμε για να μην περάσουν τα χρώματα από το ένα αυγό στο άλλο.
 4. Βάζουμε τα αυγά σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει καλά (το νερό να τα καλύπτει περίπου 2 δάχτυλα). Για κάθε λίτρο νερού, προσθέτουμε 1/4 φλυτζανιού ξίδι.  Αφήνουμε το νερό να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα ξετυλίγουμε και απολαμβάνουμε τα χρώματα!

P1160741

Πείραμα 2: ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΦΡΟ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος να βάφεις αυγά! Σε ένα ταψάκι με αφρό ξυρίσματος, στάζουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, κυλάμε τα βρασμένα αυγά και περιμένουμε να στεγνώσουν.  Τα χρώματα κάνουν διάφορα νερά και αποχρώσεις και το αποτέλεσμα, αναπάντεχο! Αυγά γαλαξίες τα λένε και το καθένα είναι διαφορετικό. Μαγεία!

1-P1160749

Στα συν, εύκολο, γρήγορο και για όλες τις ηλικίες. Και με σασπένς, γιατί δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα βγει το αυγό σου. Στο τέλος βουτάμε και τα χέρια μας στον αφρό και πασαλειφόμαστε! Το μόνο μείον; τα χέρια βάφουν λίγο και αυτά!

P1160734

Θα χρειαστούμε:

 • αυγά λευκά βρασμένα
 • αφρό ξυρίσματος
 • χρώματα ζαχαροπλαστικής
 • ταψάκι ή πλαστικό μπολ
 • χαρτί κουζίνας
 • κουτάλι ή ξυλάκι
 • κομμάτι εφημερίδας ή χαρτόνι

Πώς τα φτιάχνουμε:

1-eggs easter1

 1. Βάζουμε αρκετό αφρό στο ταψάκι μας, περίπου 3 δάχτυλα. Προσέχουμε να χρησιμοποιήσουμε αφρό και όχι τζελ!
 2. Ρίχνουμε σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και με το ξυλάκι ανακατεύουμε απαλά, ώστε να δημιουργηθούν δίνες χρωμάτων. Δεν το παρακάνουμε, δεν θέλουμε να ανακατευτούν πολύ!
 3. Βουτάμε τα αυγά μας στον χρωματιστό αφρό και τα στριφογυρίζουμε, ώστε να πάει αφρός παντού.P1160739
 4. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια εφημερίδα για 20 τουλάχιστον λεπτά.
 5. Σκουπίζουμε καλά τα αυγά με χαρτί κουζίνας και …έτοιμα!

1-P1160751

Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και να το διασκεδάσετε όσο και εμείς!

Καλό Πάσχα !